Архива вести

Школска 2018/2019. година

„Београдска трилогија“ друга на 10. Омладинском позоришном фестивалу Војводине

У Кули се 1.6.2019. године традиционално одржао Омладински позоришни фестивал Војводине. Ове године је на фестивалу, после општинске и међуопштинске селекције, учествовала и драмска секција Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“ из Ковина са представом „Београдска трилогија“ Биљане Србљановић, а у адаптацији и режији проф. Оље Љубоја.

После три играња у Ковину, два селектора и гостовања у Мраморку, на реду је био и фестивал у Кули, војвођанском и републичком позоришном центру за аматере и омладинску сцену. За овај фестивал је, после наведених селекција, предложено девет омладинских представа из Војводине, а за учешће на самом фестивалу селектовано је само пет: „Индиго“ из Зрењанина, „Срце од лего коцки“ из Лаћарка, „Људско биће и порок звани пиће“ из Сремске Митровице, „Бриши од своје жене“ из Мачванске Митровице и  „Београдска трилогија“ из Ковина.

Фестивал је почео у 17.00 ч. у виду позоришног маратона (све представе су игране једна за другом), а проглашење награђених одиграло се после поноћи. Наша драмска секција је наступала  друга по реду, како је одређено жребом. Селектор фестивала је редитељ Владимир Нађ Аћим, а фестивал је медијски пропраћен од стране РТВ1.

Гимназијалци и економисти из Ковина постигли су велики успех и вратили се са значајним наградама кући. Освојена су следећа признања:

  • 2. место за целокупну представу
  • Награда за сценски говор читавом ансамблу
  • Теодора Тодоровић добила је награду за глумачко остварење
  • Никола Митић добио је похвалу за запажено глумачко остварење.

Омладинска сцена из Ковина никада није имала овакав број награда и овакве успехе, стога је ово велики успех за Гимназију и економску школу „Бранко Радичевић“, али и за Општину Ковин. Центар за културу Ковин несебично се ангажовао и помагао око организације и пута, па и  њима дугујемо велику захвалност. Велико хвала и Културном центру Кула на доброј организацији и незаборавним тренуцима и дружењу.

Надамо се новим успесима у будућности!