Архива вести

На Републичком такмичењу из биологије, одржаном у суботу 27.05.2023. у Крагујевцу, наш ученик Александар Мијуков, ученик трећег разреда, освојио је 15. место у конкуренцији од 185 учесника.

Професорка биологије Бранкица Стојковић припремала је и водила Александра кроз такмичење.

Честитамо Александру и професорки Бранкици на успеху и надамо се одличним резултатима и убудуће!

У оквиру 52. Ђачког Вуковог сабора  у Тршићу одржане су бројне креативне радионице и конкурси.

Учесници ликовног конкурса стварали су дела која су изложена у галерији на Саборишту. Ликовну радионицу водили су Драго Симић, уредник ликовног програма у Центру за културу „Вук Караџић“ Лозница, и Марина Цветановић, кустоскиња и историчарка уметности у Центру за културу „Вук Караџић“ Лозница.

На  ликовној радионици 52. Ђачког Вуковог сабора у Тршићу, наша ученица другог разреда Дарија Крстић освојила је 3. место!

Даријин ментор је професорка ликовне културе Милица Ускоковић.

Честитамо Дарији и професорки Милици на великом успеху!

У недељу, 28.V 2023. године, одржано је републичко такмичење из Језика и језичке културе у Тршићу.  Нашу школу представљала је и ове године  Тијана Шогор, ученица II ит, која је  освојила друго место.

1 Тијана Шогор

Ученицу је припремала професорка Валентина Јелић.

Честитамо на успеху!

Јуче, 23. априла,  одржано је окружно такмичење из биологије у Пољопривредној школи „Вршац“ у Вршцу.
Најуспешнији средњошколци из гимназија и средњих стручних школа јужнобанатског округа показали су одлично знање и постигли запажен успех.
Наш ученик IIIо разреда , Александар Мијуков, поново је био најбољи медју најбољима и убедљиво освојио 1. место.
Александра очекује  републичко такмичење крајем маја, а до тада похвале и честитке за нашег  најбољег  младог биолога.

најбиологап23

У суботу, 1.IV 2023. године у Економско – трговинској школи Паја Маргановић у Панчеву, одржано је окружно такмичење из Језика и језичке културе. Нашу школу представљали су Лана Јовановић Iо, Марко Јаџић Iо, Милош Поповић Iо, Марија Шогор IIIо и Тијана Шогор, ученица IIит, која је  освојила друго место и тиме ће, други пут заредом,  представљати нашу школу на Републиком такмичењу које се традиционално одржава у Тршићу. Ученике је припремала професорка Валентина Јелић.

Честитамо на успеху!

Национална географска олимпијада – је такмичење ученика средњих школа из географије које обухвата ученике из Републике Србије и Републике Српске. Дана 26.03.2023. је одржано окружно такмичење „Географска олимпијада“ на Географском факултету у Београду . Такмичење се састојало из три теста. Нашу школу су представљали Борис Алексић, Павле Милосављевић и Стефан Богдановић ученици првог разреда смера електротехничар информационих технологија. Сва три ученика су приказали завидно знање и на задовољство свог ментора, професора Теодора Књегињића, Павле Милосављевић пласирао се на републички ниво такмичења.

Дан Гимназије и средње стручне школе ,,Бранко Радичевић" јесте 25. март. Тога дана прослављамо не само Дан школе, већ и датум оснивања школе давне 1964. године.

Како је ове године прослава морала бити померена, свечано обележавање одржано је 27. марта пригодном приредбом.

Програм приредбе водиле су ученице Анђелија Глигоријевић, Емилија Жепша и Дарија Крстић. Оне су нас подсетиле на нашег великог песника Бранка Радичевића кроз биографске податке, али и поезију. Свечаност су оплеменили и наши ученици, одлични музичари. Марко Сармеш и Данијел Иљенкаревић, ученици трећег разреда и врсни хармоникаши, одсвирали су нам два кола. Марија Ђуриш, ученица четвртог разреда и награђивана цитрашица, на својој цитри извела је ,,Сплет мађарских песама", а Јована Ранчић, такође ученица четвртог разреда, прелепо је отпевала песму ,,Укор", чији је текст управо и написао Бранко Радичевић. Програм је припремила професорка Оља Љубоја, а техничка подршка био је професор Александар Крчуљ.

Срећан Дан школе, 59. по реду!

У Библиотеци ,,Вук Караџић" у Ковину одржано је поетско вече и то поводом Светског дана поезије, који се традиционално обележава 21. марта.

У прелепом амбијенту ковинске библиотеке стихове су говорили глумци Стеван Пиале и Јелена Пузић, али и наше ученице Анђелија Глигоријевић, Емилија Жепша и Дарија Крстић.

Зaхаваљујемо се ковинској библиотеци на позиву за сарадњу, као и Марији Ђорђевић за дивне фотографије.

У петак, 17.03. 2023.,одржана је презентација тачније промоција Биолошког факултета, Универзитета у Београду, за матуранте и ученике III разреда наше школе.

Заинтересовани ученици су добили прецизне информације о плану уписа студената на овај факултет, пријемном испиту,  испитима и  изменама  за школску 2023./24.

Овај факултет организује припремну наставу за пријемни испит и уписује студенте на  три студијске групе молекуларна биологија и физиологија, општа биологија и екологија.

Осим званичних информација ученици су се распитивали и о студентском животу, организацији студија, простору на ком се изводе настава и вежбе.

Занимљиво је било  представљање  могућности за ученике  да се пријаве да волонтирају у Ботаницкој башти „Јевремовац“ и Бео зоо врту кроз одличан  пројекат факултета “ Биолог на дан“ . Такође, предочени су им и послови и установе  где све дипломирани биолози могу да раде.

Посебан значај за нас има и то што су наши бивши ушеници, а сада сјајни студенти 3.године молекуларне биологије Милош Карановић и Катарина Марковић пожелели да промовишу знање и науку и студије биологије на Биолошком факултету баш у својој бившој школи.

Бранкица Стојковић

Данас, 17. 3. 2023. године, одржана је Зонска смотра рецитатора ,,Песниче народа мог" у ковинском Центру за културу.

Дарија Крстић, ученица другог разреда наше школе, пласирала се на Покрајинску смотру рецитатора која ће се одржати у Сечњу од 21. до 23. 4. 2023. године. Из Јужнобанатског округа само њих четворо из старијег узраста наставља такмичење. Дарији је ментор професорка српског језика и књижевности Оља Љубоја.

Честитамо на успеху!

На окружном нивоу такмичења – Књижевна олимпијада, које је одржано у суботу, 11.III 2023. године у Гимназији Урош Предић у Панчеву, нашу школу представљали су Јана Гаврилов Iо, која је освојила друго место, Нађа Пријовић Iо и Марија Шогор IIIо, које су заузеле треће место, као и ученица завршне године гимназије општег смера, Милица Савић, а припремала их је професорка Валентина Јелић.

Честитамо на успеху!

У петак, 10.03.2023. године, у Првој економској школи у Београду  одржана је  обука "Имплементација матурског испита по новом концепту" за образовни профил Економски техничар.

Обука је реализована у сарадњи Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ) и Заједнице економских, правно-биротехничких, трговинских и угоститељско-туристичких школа РС .

Нашу школу представљала је професорка економске групе предмета Драгана Држајић.

Данас је у нашој школи обележена слава Свети Сава уз резање колача и пригодну приредбу, коју су приредили професори Оља Љубоја, Александар Крчуљ и Младен Косовац. У холу школе изложени су радови ученика у сарадњи са професорком Милицом Ускоковић. Традиционално су уручене награде најбољим ученицима школе.

Данас су нам стигле дипломе за успешне излагачке радове на Мини рестАРТ конкурсу!
Браво за наше ученице Тијану, Уну и Мају!
Једва чекамо нову тему за конкурс минијатура!