Архива вести

Школска 2019/2020. година

Матурска екскурзија

У периоду   од 19.IX 2019. до 24.IX 2019. године матуранти су били на екскурзији у Европи. Туристичка агенција Modena travel & events из Новог Сада била је ангажована за организацију и реализацију екскурзије, као и директор школе Живка Чернох, одељењске старешине: Валентина Јелић IVo,  Илија Драгомир IVe и  Ивана Бобић IVпа. О ученицима је бринуо и лекар Свето Вукадиновић. Водич је била Зорица Ђорђевић.

Ученике су очарале лепоте Братиславе, Прага, Дрездена и Беча. Имали су прилике да упознају другачију културу исхране и да је пробају;  највећи утисак оставила је пловидба Влатвом; нашли су се очи у очи са културним и историјским знаменитостима, о којима је  до сада, већина њих, углавном слушала, а неки од њих су Народни музеј у Прагу, Вацлавске намести, Градска кућа са чувеним астрономским сатом, Карлов мост, Прашки храд (двор) који је постао седиште председника Чешке, обновљене знаменитости Дрездена – међу којима се издваја палата Цвингер, док је Беч потпуно нова импресија – улица Марија Хилфер, палата Белведере, Природњачки музеј, изузетне успомене понели су  након посете дворца Шенбрун… Није могла да се не примети љубазност људи на сваком кораку. Осетити другачији менталитет, начин живота, говорити стране језике, само су део онога што што је ова екскурзија омогућила ученицима.

Млада, духовита, културна и елоквентна генерација матураната представљала је нашу земљу, школу и себе, на начин као и генерације пре њих, стога можемо да пожелимо да се тај низ само настави...