Најновије информације  

Времеплов

2017. година

Школска година приближава се крају, као и актуелна такмичења. Дошло је време да се сагледају остварени резултати. Када погледамо број ученика који похађа средњу школу у нашој земљи, што је отприлике преко четврт милиона душа, наша школа може само да буде поносна на изузетна остварења својих ученика, која су несразмерно велика наспрам укупног броја ђака у овој школи.

Четворогодишња сарадња ученице Милице Ритопечки IVo и професорке Биљане Јереминов проистекла је из љубави према науци, пре свега хемији. Круна напорног рада и упорности јесте учешће на Републичком такмичењу из хемије, које је било одржано 6. и  7. маја 2017.године на Хемијском факултету Универзитета у Београду. Први изазов пред Милицом био је тест знања и одбрана научно-истраживачког рада, а потом  тест и експерименталне вежбе. Након завршеног теста, од педесет и шесторо учесника, заузела је прво место,  што је било улазница и одлична позиција за одбрану рада у суботу и извођење експерименталне вежбе у недељу. Оствариливали су се снови иза којих стоје рад, труд и знање, као и подршка професора и породице - Милица је сјајно урадила и одбранила рад Одређивање антиоксидативне активности воћа коришћењем Briggs Raucher осцилаторне реакције, чиме је потврдила да је научноистраживачки рад,тј. хемија, ипак, прави избор.
У недељу је уследила одбрана експерименталне вежбе и била међу првих десет.

Почев од прве Књижевне олимпијаде, која се традиционално одржава у Сремским Карловцима, па до данас, имамо представнике наше школе  и изузетне резултате на овом Републичком такмичењу. У недељу, 14.маја 2017.године, ученице првог разреда гимназијског смера освојиле су пето место – Данијела Гаћеша, односно седмо – Милица Костић, а трећу годину, такође гимназијског смера, представљао је Милан Ивковић, који се увек нађе у самом врху међу најбољима као и претходних година. Осим споменутих ученика који гаје љубав према књижевности, професорка Валентина Јелић посветила се и ученицима чија су интересовања усмерена на језик и језичку културу као и њена колегиница Татијана Ђорђевић. На окружном такмичењу из ове области које је одржано априла месеца у Панчеву, ученица Јелена Илић I o, чији је ментор професорка Валентина Јелић, освојила је треће место, а ученик Дејан Милошевић II o, чији је ментор професорка Татијана Ђорђевић, освојио је друго место.

На 48. Покрајинску Смотру рецитатора Песниче народа мог, која је одржана у Сечњу, пласирали су се ученице Јована Антонијев IVo и Марина Стефановић IIIo, које је припремала професорка Оља Љубоја. Матуранткиња Јована Антонијев пласирала се међу двадесет најбољих и освојила је Златну диплому.

Маријана Жарков IVo представљала је нашу школу на ХХ такмичењу у беседништву које се одржало у Новом Саду у Гимназији Светозар Марковић – заузела  је друго место у категорији импровизована беседа. Њени ментори били су професори Оља Љубоја и Роберт Тот.

Покрајинско такмичење у беседништву одржано је у Новом Саду у Гимназији Лаза Костић. Ученица Io, Теодора Тодоровић, представила се у категорији класична беседа, а Маријана Жарков IVo, у категорији задата тема и освојила је друго место.

Маријана Жарков учествовала је и на Републичком такмичењу из биологије, које је одржано на Биолошком факултету Универзитета у Београду. Ученицу је припремала њена разредна, професорка биологије, Бранкица Стојковић.

Републичко такмичење из историје одржано је у Крагујевцу, домаћин је била Прва крагујевачка гимназија. Нашу школу представљао је, као и претходне године, Никола Арсић II o, а школа је опет имала представнике и међу првацима  - то су ученици општег смера гимназије, Милица Костић и  Бранко Матић.Ученике је припремао професор Милош Савић, и они су и ове године остварили  запажене резултате и нашли  се у самом врху.

Успехе које су започеле претходне генерације професора и ученика ове школе, настављају да нижу и садашње...

Контакт

Адреса: Цара Лазара 197, 26220 Ковин

  • dummy 013/742-300

Наша Facebook страница

Copyright © Гимназија и средња стручна школа "Бранко Радичевић" Ковин