Образовни профили

ГССШ 1

Вести

Промоција Биолошког факултета у нашој школи

У петак, 17.03. 2023.,одржана је презентација тачније промоција Биолошког факултета, Универзитета у Београду, за матуранте и ученике III разреда наше школе.

Заинтересовани ученици су добили прецизне информације о плану уписа студената на овај факултет, пријемном испиту,  испитима и  изменама  за школску 2023./24.

Овај факултет организује припремну наставу за пријемни испит и уписује студенте на  три студијске групе молекуларна биологија и физиологија, општа биологија и екологија.

Осим званичних информација ученици су се распитивали и о студентском животу, организацији студија, простору на ком се изводе настава и вежбе.

Занимљиво је било  представљање  могућности за ученике  да се пријаве да волонтирају у Ботаницкој башти „Јевремовац“ и Бео зоо врту кроз одличан  пројекат факултета “ Биолог на дан“ . Такође, предочени су им и послови и установе  где све дипломирани биолози могу да раде.

Посебан значај за нас има и то што су наши бивши ушеници, а сада сјајни студенти 3.године молекуларне биологије Милош Карановић и Катарина Марковић пожелели да промовишу знање и науку и студије биологије на Биолошком факултету баш у својој бившој школи.

Бранкица Стојковић